A német SOMMER termékei magas minőséget képviselnek a garázs - és kertkapu automatikák piacán. A gyártás és a fejlesztés is Németországban történik. A cég különlegessége, hogy minden egyes terméket lepróbálnak csomagolás előtt, így kizárva bármilyen összeszerelésből adódó hibát. Alkatrész ellátottsága kiváló.

Az olasz PROTECO termékei a középkategóriát képviselik a kertkapu automatikák piacán. A kedvező ára és a jó alkatrész ellátottsága miatt az egyik legelterjedtebb típus Magyarországon.

Twist 200 E   /   Twist 200 EL

 

Egyszerűen kezelhetők, strapabíróak, hosszú élettartamúak és karbantartás mentesek – ez jellemzi a SOMMER nyílókapu meghajtásokat.

A kompakt formatervezésű twist 200 E  univerzálisan alkalmazható: jobbra vagy balra nyíló, valamint 1 és 2 szárnyú kapukhoz, szabályozott lágy menettel, amely röviddel a véghelyzetek előtt lecsökkenti a sebességet, így kímélve a kaput és a mechanikát.

Maximum 200 kg-os és 2,5 méter széles kapuszárnyakhoz.

Maximális kapumélység (forgáspont) 160 mm. (Twist 200 E)

Maximális kapumélység (forgáspont) 300 mm. (Twist 200 EL)

Rendkívül nagy hőmérsékletállóság
A meghajtást -30 °C és +70 °C közötti külső hőmérsékleten történő üzemelésre tervezték.

Védelem az Ön és szerettei számára
A vezérléstechnika az EN 12445 szabványnak megfelelően, elektronikus motorfelügyelettel ellenőrzi a záróerőket. Folyamatosan ellenőrzött és betanított erőértékek, a vezérlés felismeri és kiegyenlíti a környezeti változásokat is (hőmérséklet, a kapu mechanikai kopása, fagy, jég).
Minden helyzetben optimális biztonságot nyújt a személyek és a járművek számára. Ezenkívül a SOMMER kiegészítő biztonsági tartozékokat is kínál. (pl. fénysorompó)

Biztonság az önfékezésnek köszönhetően
A motor nagyfokú önfékezése megakadályozza a kapu kézzel történő feltolását. Önfékező meghajtás nélkül a kapuszárny széllökés hatására kárt tehetne a járműben.

Áramkimaradás – mi van ilyenkor?
Azért, hogy áramkimaradás esetén is ki lehessen nyitni a kaput, a mechanikus vészreteszelés kioldás kézileg, a hozzá tartozó kulccsal hozható működésbe. A reteszoldás még a meghajtásra gyakorolt erős leszorító nyomás esetén is csekély erőkifejtéssel kioldható, így Ön bejuthat az udvarba.

Sommer Twist 350

 

 

 

A TWIST 350 is univerzálisan alkalmazható: jobbra vagy balra nyíló, valamint 1 és 2 szárnyú kapukhoz. Mindez elegáns köntösben, akár 4 m szárnyszélességig vagy 700 kg szárnytömegig.

Maximum 700 kg-os és maximum 4 méter széles kapuszárnyakhoz.

Maximális kapumélység (forgáspont) 200 mm.

Biztonság magas terhelhetőség révén
A szabadalmaztatott fékrendszernek köszönhetően a hajtómotor védett a mechanikus túlterheléssel szemben. A meghajtás minden gond nélkül ellenáll akár 2 tonna – például szélterhelés, vandalizmus vagy betörési kísérlet okozta – erőhatásnak is.

Optimális erőkifejtés lágymenet révén
A szabályozott, rámpaformájú lágymenet hatékony erőkifejtést garantál, és megakadályozza a felesleges erővesztést.

Funkciók, melyek könnyebbé teszik a mindennapokat
A járóajtó funkció akkor használható, ha csak a kapu egyik szárnyát kell kinyitni, pl. amikor kerékpárral szeretne bejutni az udvarba. Ezáltal nincs szükség további kertajtóra, és teljes szélességében kihasználhatja a bejáratot.
Az automatikus záródással biztos lehet abban, hogy a kapu mindig bezáródik Ön után. A fénysorompón történő áthaladást követően a kapu a beállított idő letelte után magától visszacsukódik.

Balesetvédelem elektronikusan szabályozott erőmérés által
A meghajtás önállóan hozzátanul, és a Dynamic Power System-nek (DPS) köszönhetően mindig a leggazdaságosabb módon mozog. Igazodik a környezeti feltételekhez, és mindig azonos sebességgel mozog. Az akadályok azt jelentik a meghajtás számára, hogy hirtelen nagyobb erőre van szükség. Ebben az esetben megáll, vagy irányt vált. Így megakadályozza a személyi sérüléseket vagy az anyagi károkat.

Biztonság az önfékezésnek köszönhetően
A meghajtás feltolására tett kísérlet esetén az önfékezés biztosítja a szükséges ellenerőt. A meghajtás még erős szélnek kitett, zárt kapu esetén is önmagától képes ellenállni a szélterhelésnek.

Áramkimaradás – mi van ilyenkor?
Azért, hogy áramkimaradás esetén is ki lehessen nyitni a kaput, a mechanikus vészreteszelés kioldás kézileg, a hozzá tartozó kulccsal hozható működésbe. A reteszoldás még a meghajtásra gyakorolt erős leszorító nyomás esetén is csekély erőkifejtéssel kioldható, így Ön bejuthat az udvarba.